Кое предизвикателство е за мен?

Кое предизвикателство е за мен? Лесен и забавен начин.

Обичайно, при консултациите лице-в-лице определяме какъв режим да съставим на всеки един човек. От целта на човека ще зависи и предизвикателството, с което най-ефективно ще я постигне.

Онлайн обучението налага известни компромиси, които компенсираме с дългогодишния си опит в общности от хора със сходни интереси.

Ето го най-лесният начин да определиш кое предизвикателство е най-добро за теб.

Прочети, моля, следващите 5 „аватара“ и реши кой от тях е най-близко до теб. Те са на реални хора, частично обобщени с близки към тях.

Имената са измислени.

Умишлено не предоставяме снимки на хората, за да не се повлияеш от визията им.

Препоръката ни е да прочетеш всички, преди да вземеш решение. Няма двама еднакви човека и сигурно ще откриеш общи черти и в петте. Но все един от аватарите ще надделее. Избери него.

Дори да не се припознаеш в никого, свържи се с някого от нас за безплатна онлайн-консултация – ние винаги намираме решение на проблемите.


Слави Радков, 39 годишен, държавен служител, семеен.

Няма някаква особена цел в живота. Старае се да задоволи основните потребности на семейството си.

Не е доволен от работата си, но и не търси друга, защото е свикнал с тази и се страхува от промени.

Слави се храни с каквото намери за ядене в хладилника. Всяка вечер пие поне чаша концентрат. После често продължава с вино. Опитва се да се ограничава, за да е работоспособен на другия ден, но в петък и събота ограниченията падат.

Вечер веднага след вечеря заспива пред телевизора.

Не спортува нищо.

Веднъж годишно ходи семейно на почивка в Ахтопол.

Колекционира пощенски марки, календарчета и играчки от шоколадови яйца.

Вече трудно завързва обувките си заради огромния корем, с който се е сдобил заради сегашния си начин на живот. Има кола. И нея вече трудно кара, защото воланът опира в корема му. Вече така е свикнал с тежкия си корем, че го определя като нормален за възрастта му и обича да се шегува с това.

Слави претендира, че знае много за храненето и трудно се доверява на други хора, дори и специалисти. Проверява всичко в Интернет.

Много негови близки са му предлагали да го заведат до място, където могат да му помогнат, но той не счита, че има нужда от помощ.

Често боледува.

Продължава да живее по същия начин и да дебелее.

Иска да направи нещо със себе си, защото предполага, че децата му се срамуват от него – не искат да ги виждат с него, защото съучениците им ги подиграват.

Не си признава, но нито знае какво да направи, нито се доверява на някого, който може да му помогне.

Мечтата му е да си върне теглото, каквото му е било преди да стане на 30 години. И най-вече да върне уважението на децата си.

Иска да опита нещо, ако може почти без инвестиции, за да се увери в действието му. Ако е доволен от резултатите, може и да предприеме по-сериозни стъпки, макар пак да не е сигурно.

Ще се запиша като него >>>


Гери Маринова, на 48 години, живее в София, омъжена, по професия счетоводител.

С проблеми в щитовидната жлеза. Лекарствата за щитовидната жлеза и за другите и болести преминават в кортикостероиди. Правят я вечно уморена, още по-пасивна и се задълбочават ставните й и други проблеми. Рязко напълнява.

Има желание да спортува, но се оправдава най-често с липса на време и не го прави.

Съпругът й принципно я подкрепя, но той “носи парите” в къщи и тя се притеснява, че ако се ориентира към здравословното хранене няма да получи съпружеска подкрепа. Ще се опита да прави всичко тайно от него.

Гери обича пътешествията и посещенията на екзотични места.

Има профили в социалните мрежи и често разглежда резултати на хора, които са отслабнали по един или друг начин.

Самата тя не обича да се снима, защото не се харесва така пълна. Дори няма лична профилна снимка, на нейно място е сложила сладко котенце.

Общува най-вече с клиенти и семейни приятели.

Мечтата й е най-после да се отърве от всички болести, да бъде здрава и щастлива и да се радва на внуци, без да бъде в тежест на децата си.

Ще се запиша като нея >>>


д-р Емилия Радева, млад лекар, на 27 години, не е омъжена.

Лекар по призвание. Наблягала е на ученето, а сега от работа не й остава много време за сериозна връзка.

Има сравнително слаб имунитет и често боледува, поради което приема и доста лекарства, които си изписва сама.

Има хубава фигура, но самата тя се смята за дебела и иска да свали поне 2-3 килограма, за да изглежда по-добре.

Не спортува, но обича да ходи пеша, когато разстоянията са малки. Въпреки това постоянно се придвижва с такси. Отдавна има желание да се заеме с някакъв не особено тежък спорт, например йога, но не го прави. Не предприема никакви мерки за по-активен живот.

Чете много в Интернет за здравословния начин на живот, но информацията, която намира там, по-скоро я обърква.

Има самочувствието на много добре подготвен лекар, но в медицинския институт не се учи достатъчно за храненето. Това я дразни, защото но може да прецени къде точно е истината, кое е достоверно и кое – не, за да реши какви стъпки да предприема за пациентите, пък и за себе си. Често с объркващата информация се оправдава пред себе си, че не предприема нищо за промяна на живота си.

Разполага с достатъчно средства, но ги пръска предимно за СПА-процедури и козметика.

Мечтата й е да научи истината за здравословния и активен начин на живот, да подобри имунитета си и да заживее природосъобразно.

Общува най-често с близките си и с хората, които се е запознала в СПА-центровете.

Ще се запиша като нея >>>


Христина Колева, на 26 години, състезателка в българския национален отбор по един от бойните спортове.

Има си хоби – радиолюбител е.

Баща й е пенсиониран офицер от армията и дисциплинираността и е почти наследствена.

Тя е прекалено слаба, с поднормено тегло. За да се включва в по-ниските категории на своя спорт доста често гладува и по няколко дни не пие вода. Това се е отразило и на здравето, и на фигурата й – прекалено слаба е и често боледува.

Така и не може да открие баланса между малко тегло и силно тяло.

Доверява се на треньора си, който и дава някакви прахове в прозрачни найлонови пликчета, с които да допълва храненето си. Треньорът я съветва да яде малко и да не пие никаква вода, особено преди състезания и тя смята това за напълно правилно, макар че не е „видяла“ друго.

В радиолюбителството намира отдушник на ежедневното напрежение.

Напрежението и идва в повече – тренира усилено, иска да е самостоятелна, а няма възможност и все още е зависима от родителите си. По тази причина е принудена да се съгласява с всички техни желания, които обаче са от едно друго време и днес не са адекватни.

Гладът й е станал втора природа – постоянно е гладна, но не бива да яде.

Опитва се да научи повече неща за храненето, как да оформи хубава фигура и да натрупа малко мускулна маса, но се доверява прекалено на треньора си.

Нормално е да му се доверява толкова – с него прекарва повече време отколкото с родителите си. Той обаче не знае нищо за храненето но и не си признава. Изобщо не смее да отвори тази тема и прави това, което е научил на времето от своите треньори. Кара Христина да пие добавките, които й дава. Твърди, че те заедно с усилени тренировки са достатъчни за високо спортно майсторство.

Но това е само една малка част от мечтите на Христина.

Тя страстно мечтае да се сдобие със стегната и красива женска фигура, без да гладува и без да изглежда като слаботелесна, както е сега.

Не й остава време да общува с други млади хора и средата й е отбора, в който се състезава.

Ще се запиша като нея >>>


Цветина Георгиева, 24 годишна, студентка в София, но е идва от друг град.

Кандидатствала в университета не в тази специалност, която желае, заради баща си, когото обича и от когото е все още финансово зависима.

Баща й не е успял да изпълни своя младежка мечта да завърши тази специалност и се опитва да я превъплъти своята мечта като мечта на дъщеря си.

Но Цветина предпочита да се занимава с компютри и технологии. Започва нископлатена работа за допълнителни доходи, с които да си плаща курсове по дигитален маркетинг.

Вижда, че работодателят й я експлоатира, но търпи, защото й трябват пари.

Писнало й е да живее по квартири и да се съобразява със съквартиранти и хазяи.

Амбициозна е и мечтата й е да стане финансово независима. Да си купи апартамент, в който да е съвсем самостоятелна.

В същото време се старае да не занемарява обучението си, защото от баща си очаква да получава пари за квартира и храна, докато завърши.

Общува най-често с други студенти, със съквартирантите си и с колегите от допълнителната работа.


Препоръките ни в зависимост от избрания аватар:

 

Слави Радков – ПРОМО

7-дневно предизвикателство за хора, които трудно се доверяват на непознати неща и са склонни да дадат съвсем малка инвестиция за подобен експеримент.

Гери Маринова – ПРОМЯНА

21-дневно предизвикателство за хора, които искат да отслабнат трайно и да подобрят здравето и имунитета си, да се преборят с постоянната умора и да се чувстват добре.

Д-р Емилия Радева – ЕНЕРГИЯ

21-дневно предизвикателство за хора, които са предимно уелнес ориентирани, искат да запазят теглото си или поне да изчистят излишните мазнини, да подчертаят фигурата и да се чувстват добре в кожата си.

Христина Колева – СИЛА

21-дневно предизвикателство за два типа хора: които или искат да напълнеят здравословно, или искат да натрупат повече мускулна маса и енергия, тъй като се занимават активно със спортно-състезателна дейност.

Цветина Георгиева – Промяна или Енергия или Сила (по избор, но задължително)+ Академия на здравето + Знам как(без значение кое от трите) дава базовите знания за храненето и продуктите и всеки треньор е преминал своя път през него. Знам как! е система за непрекъснато комплексно обучение за бизнес-ориентирани хора, които искат да научат максимално много за здравословното хранене, за активния начин на живот и за нашия бизнес, без значение дали искат по този начин само допълнителни доходи или съвсем самостоятелен бизнес като треньори по хранене. Като спонсори ние предоставяме всички свои знания за тях напълно безплатно.

Ако все още не можеш да решиш, потърси ни! (виж тук).

5 1 vote
Рейтинг
Абонирай се
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments